Politikere hælder mod ny Storstrømsbro

En ny bro, bygget til fremtidens togtrafik, kan være på vej over Storstrømmen. Politikerne stiller høje krav, hvis de fortsat skal satse på den gamle bro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der skal være to mindst spor, togene skal kunne køre stærkt – og broen skal være bygget til at klare store mængder godstrafik mange år fremover.

Det er politikernes krav til en ny forbindelse over Storstrømsbroen, hvis det ender i en ny bro over bæltet. Og kravene er næsten lige så høje, hvis politikerne skal fortsætte med at satse på den gamle bro.

Det viser en rundringning til en lang række politikere, som P4 Sjælland har foretaget.

Politikerne venter lige nu på en rapport, der skal opstille fem nye scenarier til at løse problemerne med den aldrende Storstrømsbro. Men et flertal ser allerede nu ud til at være mest interesserede i en ny forbindelse.

- Vi skal ikke kaste gode penge efter dårlige, så medmindre der kommer en klar indstilling om, at vi skal renovere, hælder jeg mest til, at vi skal gøre alt, hvad vi kan for at finde pengene til en ny bro, siger trafikordfører Anne Baastrup (SF) til radiostationen.

Diskussionen om broen er blevet aktuelle, efter broen sidste år vidste sig at være ramt af alvorligt forfald, og togene derfor fik forbud mod at køre over broen i månedsvis.


Nyhedsoverblik