Politifolk frygter for sikkerhed efter besparelse

14. juni beskærer Midt- og Vestsjællands Politi beredskabet med 12 patruljer om ugen. Det kan betyde, at der i nogle tilfælde vil være så få betjente på arbejde om natten, at de ikke kan løse opgaverne og måske vil være tilbageholdende med at rykke ud til farlige situationer, vurderer Mogens Heggelund, der er formand for Politiforbundet i Midt- og Vestsjællands Politi, skriver DAGBLADET Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

  - Vores bekymringer går primært på betjentenes sikkerhed. Vi kan ikke vide det, før det er gået galt, men vi har en bekymring for, at når der er så få medarbejdere, vil der ske et skred i måden, man håndterer opgaver på. Man vil være mere tilbøjelig til at trække sig fra opgaver, når der er ringe udsigt til at få opbakning. Mogens Heggelund vurderer, at det for eksempel kan være i tilfælde, hvor der er optræk til tumult. Her vil betjentene måske vente med at rykke ud, indtil de har mulighed for at få opbakning, forudser han.

Politidirektør Anders Linnet deler dog ikke den bekymring.

  - Vi har ikke foretaget det her i blinde, men har set på, hvordan man gør andre steder. Og en konsulentundersøgelse peger på, at vi bruger for mange ressourcer på vores beredskab - det kan vi ikke sidde overhørig. Men det handler ikke om at forringe servicen i forhold til borgerne, men om at gøre det bedre, siger han.

Anders Linnet forklarer, at ændringen gennemføres for at kunne opruste efterforskningsarbejdet, hvor Midt- og Vestsjællands Politi har et efterslæb.

Formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF), undrer sig dog over beslutningen. Ligesom de to lokalt valgte folketingsmedlemmer Ole Hækkerup (S) og Louise Schack Elholm (V) beder han nu justitsminister Lars Barfoed (K) om en redegørelse for den fremtidige politibetjening i politikredsen.