Politiet opruster imod bander

En ny "superenhed" med 75-80 betjente skal bekæmpe bander. Det skal ikke længere være almindeligt, at der skydes i gaderne, siger justitsministeren. Politiinspektør Magnus Andresen fra Midt- og Vestsjællands Politi skal være daglig leder af enheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

75-80 politifolk fra både det almindelige politi, PET og bagmandspolitiet skal i en ny superenhed bekæmpe og komme bandekriminalitet og skyderier i forkøbet.

- Jeg kan ikke garantere, at det på få dage vil stoppe det hele, men jeg kan garantere, at det får en effekt. Vi vil ikke acceptere det her svineri, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, efter at han har præsenteret planen for justitsminister Brian Mikkelsen (K).

- Jeg har meget stor fortrøstning og tiltro til, at politiet med deres indsats og det her tiltag vil være på det helt rigtige spor og få knækket banderne og sikre, at det ikke længere vil være almindeligt, at der bliver skudt i gaderne, siger Brian Mikkelsen.

Bandebekæmperne skal komme fra Københavns Politi, Nordsjælland, Københavns Vestegn, Sydsjælland og Midt- og Vestsjælland.

Desuden skal Politiets Efterretningstjeneste (PET) og bagmandspolitiet levere folk. PET har allerede en enhed med speciale i organiseret kriminalitet, og folk herfra skal indgå.

Den nye enhed får navnet "Taskforce Øst".

/ritzau/