Politiet om hjemmerøverier: Der kan komme yderligere anholdelser

Politiet har netop udvidet deres efterforskning af hjemmerøverier til at omfatte 27 sager i steder for de tidligere 16 sager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere ældre og svage er blevet ramt af hjemmerøverier. Politiet er nu i gang med at efterforske 27 sager, hvor de i første omgang havde fokus på 16 sager.

Sagerne er geografisk spredt over hele landet lige fra Sydsjælland til Nordsjælland og København.  

quote Jeg kan ikke afvise, at det store arbejde, vi laver, fører til, at der også kommer yderligere anholdelser

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi 

- Det er heldigvis sjældent, at vi ser konturerne af en serie-kriminalitet. Især så grov en kriminalitet, som hjemmerøverier er. Og i de her sager har vi jo set ældre ofre, som er blevet groft, groft behandlet og har været udsat for en adfærd fra de involveredes side, som på ingen måde er acceptabelt, siger Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Politiet er nu fokuseret på at skaffe den rette dokumentation i forhold til sagerne, som kører for lukkede døre.

Tæt samarbejde mellem flere politikredse

Da sagerne om hjemmerøverier strækker sig over hele landet, er flere politikredse involveret i samarbejdet.

- Vi har et tæt samarbejde med alle de involverede politikredse, og vi skal ind på hvert enkelt af de her forhold og se på, hvad det er, der knytter vores mistanke til de her steder, siger Kim Kliver.

- Det her store arbejde, er vi godt i gang med. Der tegner sig et billede, som er ganske lovende. Jeg kan ikke afvise, at det store arbejde, vi laver, fører til, at der også kommer yderligere anholdelser.