¨

Politiet kører på sommerdæk

Foto: TV ØST

Halvvejs inde i en vinter, der foreløbigt har budt på voldsomme snemængder og isglatte veje, kører efterforskere og andre civile politibiler fra Midt- og Vestsjællands Politi stadig rundt på sommerdæk. Det skriver Dagbladet.

Patruljebilerne er blevet udstyret med vinterdæk, mens politiet har skønnet, at det ikke var nødvendigt for biler, der ikke skal på hasteudrykning. Godt nok har vinteren fået politiet på andre tanker, og alle har nu fået lov til at få monteret vinterdæk, men de mangler stadig at få det gjort.

- Det har været et emne, men der er givet grønt lys fra ledelsen til, at de skal skiftes. Det beror på en gammel ordning, hvor man har vurderet, at vogne, der ikke har udrykning, ikke nødvendigvis skal have vinterdæk. Men det har man på baggrund af denne her vinter besluttet, at der skal være. Det er så bare et spørgsmål om, hvornår de bliver udskiftet, siger Mogens Heggelund, fællestillidsmand for Midt- og Vestsjællands Politi, til avisen.

Ifølge Dagbladets oplysninger har civile politibiler måtte opgive at komme op ad bakker på grund af sommerdækkene, og politifolkene er simpelthen blevet nødt til at gå fra bilen og lade den afhente.

- Det er selvfølgelig et problem, men der er tilsagn fra ledelsen om, at hvis føret ikke er til det, skal man lade være med at køre i dem, siger Mogens Heggelund.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App