Politiet kimes ned i drabssag

Politiets telefoner er brandvarme i forbindelse med drabssagen fra Dianalund. Men det efterlyste kærestepar er stadig på fri fod.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Nettet strammes om de to formodede gerningsmænd bag søndagens skuddrab i Dianalund. Politiets telefoner ringer konstant med tips fra offentligheden, og man undersøger alle henvendelser så hurtigt, man kan, siger vicepolitikommissær Johannes Skree-Lassen fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

- Vi har fået snesevis af henvendelser, men mangler stadig det afgørende tip. Folk ringer og fortæller, at de har set dem hist og her, så vi er ret sikre på, at de stadig befinder sig på Sjælland.

Der er tale om den 23-årige Janus Elleriis Malthe, og den 20-årige Louisa Conde Bech. De menes at stå bag drabet på 33-årige Kenneth Helbæk Kristensen på Engtoftevej i Dianalund ved Sorø.

- Vi advarer stadig folk mod at kontakte gerningsmændene. Janus er formentlig stadig bevæbnet og må betegnes som farlig, lyder det fra Johannes Skree-Lassen.

Den dræbte, Kenneth Helbæk Kristensen, havde netop søndag aften standset sin bil foran hjemmeadressen, da han bemærkede, at en hvid Toyota Corolla var fulgt efter ham. Han steg ud af sin egen bil og gik hen mod den hvide Toyota, hvor ekskæresten Louisa sad på bagsædet. På det forreste passagersæde sad den nye kæreste, Janus, og herfra skød og dræbte han ifølge politiet Kenneth Kristensen.

Efter drabet trykkede den uidentificerede chauffør i den hvide Toyota på speederen og kørte væk. Bilen er ikke set siden, og politiet efterlyser nu vidner, der ved, hvor den er.

Registreringsnummeret er ZU 41347.

Det unge par på flugt beskrives som følgende: Han er muskuløs af bygning og har kort lysebrunt hår, mens hun er kraftig af bygning med mellemlangt lyst hår og flere piercinger i ansigtet.

/ritzau/