¨

Politiet intensiverer jagt på bagmænd

Foto: TV ØST

Bagmænd, som i stadig større grad organiserer indbrud er et stort problem for politiet. Derfor går alle politikredse på Sjælland nu sammen om en særlig enhed, der skal bekæmpe organiseret indbrud.

Det skal være surt at være organiseret indbrudskriminel. Det skal en ny sjællandsk politienhed sørge for. For når antallet af indbrud stiger og stiger, er det ikke den enkelte indbrudstyv der er det egentlige problem.

 

Politiets største problem i forbindelse med de stigende indbrudstatistikker er bagmænd, som organiserer indbruddene. Og derfor går alle de sjællandske politikredse nu sammen om at etablere en særlig enhed, der skal bekæmpe organiseret indbrud. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Indbrudstyven er blevet en slags underentreprenør. Det er en af forklaringerne på, at vi bare fanger flere og flere tyve, samtidig med, at antallet af indbrud stiger, siger chefpolitiinspektør for Nordsjællands Politi, Flemming Drejer til avisen.

 

Den nye enhed får navnet Task Force Indbrud og den går i luften til februar. Den særlige enhed skal også arbejde med indbrudstyve, der kommer til Danmark fra udlandet.

 

En stor del af de organiserede indbrudstyve kommer fra Østeuropa. Derfor får Task Force Indbrud efter planen også tilknyttes en rumænsk politimand, og enheden vil også samarbejde med interpol.

01:58 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App