Politiet indleder stor aktion mod bande-våben

Politiet har ransaget mere end 20 adresser på Sjælland i forbindelse med en storstilet jagt på ulovlige våben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mere end 20 adresser på Sjælland er tidligt torsdag morgen blevet ransaget af politiet i en koordineret aktion mod områdets bander.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Aktionen blev indledt klokken 7, og politiet går målrettet efter at finde ulovlige våben på kendte bandemedlemmers adresser og tilholdssteder.

Udløseren af aktionen er den senere tids voldsomme konfrontationer mellem lokale bande-grupperinger i Køge-området.

Masser ulovlige våben i omløb

Politiets efterforskninger og indførelsen visitationszoner har afdækket, at der stadig er en del ulovlige våben i omløb, og det bekymrer politiet.

- Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at kriminelle skaber utryghed for borgerne ved at gå bevæbnede rundt. Med dagens aktion går vi efter dem, som bærer eller opbevarer våben, og det er vores klare mål, at få så mange ulovlige våben som muligt ud af cirkulation, siger politiinspektør Christen Østergaard.

Politiet vil gerne have offentlighedens hjælp til at finde flere ulovlige våben. Midt- og Vestsjællands Politi har derfor oprettet en særlig Hotline, hvor man kan ringe ind, hvis man har oplysninger om steder, hvor der gemmes ulovlige våben, eller hvis man i øvrigt har oplysninger, der kan hjælpe politiet i dagens aktion.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.