¨

Politiet hjælper med at løse nabostridigheder

Hækken ind til naboen er ofte roden til en kedelige strid. Foto: TV ØST

Naboerne Michael Thomson og Thor Nørgaard fra Sandved nær Næstved stod tidligere frem i TV ØST og fortalte om deres strid om farven på et plankeværk. Foto: TV ØST

1 af 2

Risikoen for eskalerende nabokonflikter bliver stoppet af politiet, der i større grad bruger konfliktråd til at løse lurende stridigheder.

Politiets Konfliktråd, der er bedst kendt for at arrangere måder mellem offer og gerningsmand, er blevet en væsentlig brik i forebyggelsen mod husspektakler og nabostridigheder.

Det fortæller P4 Sjælland.   

Især Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har mange erfaringer med nabokonflikter, som ifølge P4 Sjælland er blevet løst med det særlige konfliktråd.

- Vores mæglere har løst 30 års nabostridigheder, hvor parterne simpelthen ikke har kunnet døje hinanden, men det kan de nu, siger konfliktrådskoordinatorer i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Sasha Nielsen, til radioen.

I alt havde Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi 80 konfliktråd sidste år. Hos nabo kredsen oplyser Midt- og Vestsjælland, at deres konflikthåndtering er en succes.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App