Politiet hitter på Twitter

Over 12.000 borgere i regionen følger ordensmagten på de sociale medier. Twitter er blevet et stort hit.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du vil vide, om der er tricktyve i dit kvarter, eller om der er væltet et træ i stormen nær dig, så skal du følge politiet på twitter.

Det gør over 12.000 borgere i to politikredse på Sjælland allerede, selvom det er under et år siden, politiet begyndte at bruge det sociale medie til at sende beskeder til borgerne., fortæller DR Sjælland.

- Hvis der er sket et uheld hernede, så har jeg kunnet bruge det til at vide, at jeg skulle køre en anden vej hjem, siger Sanne Hinsch fra Nykøbing Falster, som følger ordensmagtens kommunikation på det sociale netværk.

Chefpolitiinspektør Lars Harvest fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi mener, at politiet er en lidt gammeldags organisation, som måske ikke har været godt nok i kontakt med borgerne tidligere.

- Hvis vi vil forny os og kommunikere der, hvor især de unge borgere er, så er de sociale medier en oplagt mulighed, siger til DR Sjælland.

Politiet sender både døgnrapporter, efterlysninger og beredskabsmeddelelser ud, men på twitter er der også blevet plads til de mere humoristiske beskeder.

- Vi vil også gerne i kontakt med de unge, og så kan det ikke nytte noget at tonen er alt for tør, siger chefpolitiinspektør i Sydsjælland og Lolland Falsters politi Lars Harvest.

 Han tilføjer dog at det har været en udfordring for politiet at gå fra det meget korekte politisprog til det mere uformelle og humoristiske twittersprog.

Twitter er en er socialt medie, der giver brugerne mulighed for at sende egne og læse andre brugeres opdateringer, også kendt som tweets.

Siden blev grundlagt i USA i 2006. I Danmark er der omkring 115.000 danske brugerprofiler.


Nyhedsoverblik