Politiet har målt forkert: 358 personbiler forvekslet med lastbiler

I 358 tilfælde har politiets automatiske hastighedskontrol forvekslet personbiler med lastbiler. Bøder skal nu justeres eller annulleres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

358 gange er en personbil blevet forvekslet med en lastbil i politiets automatiske fartkontrol, ATK, og selv ikke en efterfølgende manuel kontrol har opdaget fejlen. 

Det oplyser Rigspolitiet i dag i en pressemeddelelse. 

Rigspolitiet skærper derfor kontrollen og sikrer, at de rette procedurer følges, og at de fejlagtigt opkrævede bøder bliver tilbagebetalt hurtigst muligt.

Forskellig begrænsning på lastbiler og personbiler

ATK har været i brug siden 2015, og det er i hele perioden, at der på landsplan har været 358 sager, hvor bilister har fået bøder på et fejlagtigt grundlag, fordi en personbil er blevet forvekslet med en lastbil.

Hvis en personbil forveksles med en lastbil, kan føreren risikere en fartbøde, som ikke er aktuel, når man kører personbil, men udelukkende for lastbiler.

- Det er yderst beklageligt, at bilister, der har overholdt hastighedsbegrænsningerne, har fået udskrevet bøder. Vi tager det meget alvorligt, da man skal kunne stole på de bøder, vi udskriver, siger chefen for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, Erik Terp.

Rigspolitiet og Rigsadvokaten gennemgår nu manuelt sagerne, og de bilister, der skal have enten justeret eller annulleret en bøde, vil blive kontaktet af politiet.