¨

Politi: Svært at håndhæve fyrværkeriregler

Foto: TV ØST

Politiet kan i realiteten ikke gøre noget for at håndhæve reglerne for fyrværkeri.

Selvom der i år er kommet skærpede regler for, hvornår der må fyres fyrværkeri af, så bliver det svært for Nordjyllands Politi at håndhæve reglerne. Det fortæller DR Nordjylland.
 
Tidligere har spraglede farver og høje knald på himlen ikke været et uvant syn i december, men med nye fyrværkeriregler så skal knaldene begrænses. Men det er svært for politiet at fange de folk, der skyder af, når de ikke må.
 
- Det eneste, vi kan gøre, er at opfordre folk til at overholde de her nye regler, siger Stig Lundbo, politiinspektør ved Nordjyllands Politi.
 
Hvor man tidligere har kunne skyde krudt af fra 1. december til 5. januar, så er perioden nu begrænset fra den 27. december til den 1. januar.
 
Det er op til politiets normale patruljer at kontrollere, om folk overholder de nye regler, men chancen for at tage nogen i at skyde af, mens det er ulovligt, er ikke store, lyder det fra politiet.
 
- Chancen er meget begrænset. Det er næsten mere held, hvis vi fanger sådan en. Det skal jo være på fersk gerning, og vedkommende skal stå og afbrænde, mens politiet er til stede, siger Stig Lundbo.
 
I følge Stig Lundbo så er det ikke til at spå, om det bliver nemmere at håndhæve reglerne med den nye lov.
 
- Der er altid nogen, der synes, det er sjovt at komme ud og afbrænde fyrværeriet, når de lige har købt det, for at se hvordan det virker. Vi kan også se, at på andre tider af året er der også folk, der brænder fyreværkeri af hen omkring Sankt Hans og sommerferie, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App