¨

Politi om østkriminelle: Advar de ældre

Foto: TV ØST

Der er rigtig mange tricktyve i regionen lige nu. Lås din dør og lad være med at lukke dem ind - og tal med de ældre om at være på vagt, lyder opfordringen.

En kvinde blev lørdag eftermiddag anholdt i Slagelse efter et indbrud i byen, og anholdelsen får nu politiet til at advare mod mange kriminelle østeuropæere, som lige nu plager vores landsdel.

- Vi oplever rigtig mange tilrejsende kriminelle lige nu. De holder især til omkring motorvejsnettet, siger vagtchef Søren Østervig fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Ved lørdagens episode blev en 68-årig kvinde klokken 13.17 vækket af en kvindelig listetyv i hendes hjem. Den 68-årige fastholdt listetyven, indtil hendes mand kort efter kom hjem fra en luftetur med hunden.

- Vi tror, at listetyven kom ind gennem en uløst dør – og vi tror også, at kvinden havde hjælpere i området i en bil. Da hendes telefon kort efter anholdelsen ringede, så smadrede hun den, fortæller Søren Østervig om episoden.

Lås dørene

Han opfordrer nu borgerne til at huske at låse dørene, og lade være med at lukke op for ukendte personer, der forsøger at sælge noget her eller eksempelvis på regionens rastepladser.

- Det er også en god ide, at man tager en snak med ældre familiemedlemmer eller bekendte om, at de skal være på vagt. Og folk må meget gerne ringe til politiet, hvis de bemærker noget usædvanligt i nabolaget eller omkring ferieramte naboers hjem, siger han.

De seneste dage har der været meldinger om mange forbrydelser, der forbindes til østkriminelle langs motorvejene. Især på Farø meldes der om problemer.

- Der har været indbrud i en lang række autocampere og campingvogne indenfor meget kort tid., og vi har meldinger om, at mange forsøger at sælge ting og sager. Vi opfordrer til, at man lader være. Det er bedre at passe på, siger Søren Østervig.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App