¨

Politi: Ny bandekrig handler om hævn og narko

Foto: TV ØST

Det er en række voldelige aktioner i rockermiljøet, der i går fik politiet til at gribe ind.

Personlige stridigheder

Den optrappede konflikt mellem Hells Angels og Bandidos skyldes personlige stridigheder og kampen om at kontrollere salget af stoffer.

Politiinspektør Michael Ask, der er chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), siger til Ritzau, at politiet inden for den seneste uge har fået kendskab til mindst fire voldelige hændelser mellem de to rockergrupperinger i København.

- De har overfaldet hinanden med kniv og hammer, og der har også været et forsøg på at køre en person ned, siger Michael Ask.

Han ønsker ikke i detaljer at oplyse, hvad der med politiets øjne ligger bag konflikterne.

- Det handler om personlige uoverensstemmelser og hævnmotiver, men også om det sædvanlige: Kampen om at styre narkotikamarkedet. Mere kan jeg ikke sige, siger han.

Fredsaftale holder ikke

Så sent som sidste år blev der indgået en aftale med de to grupper.

Den skulle sikre fred og blev underskrevet af den øverste i Bandidos, Michael "Kokken" Rosenvold, og Jørn Jønke Nielsen, som er leder af Hells Angels. Sidstnævnte ønsker ikke at udtale sig om årsagen til den optrappede konflikt.

- Jeg har ingen kommentarer, siger han.

Ved onsdagens aktion blev 99 rockere anholdt på Sjælland. Af dem er 90 løsladt, mens ni stadig er i politiets varetægt. Seks hos Nordsjællands Politi, heriblandt præsidenten i Bandidos, Michael "Kokken" Rosenvold, skriver Sjællandske Medier.

Han sigtes sammen med de øvrige anholdte for ulovlig våbenbesiddelse, da politiet fandt to pistoler under ransagning af rockerborgen på Hejreskovvej i Kvistgård.

Tre rockere er stadig hos politiet i Midt- og Vestsjælland, da de kan kobles med en skarpladt pistol i en Bandidos-rockerborg.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App