¨

Politi glæder sig over færre fartdjævle

Foto: TV ØST

Politiet øgede antal fotovogne på vejene kan aflæses direkte i tallene for hastighedskontrollerne.

Flere hastighedskontroller har medført, at færre bliver taget i at køre for stærkt. Det kan aflæses direkte i tallene for hastighedskontroller, der bliver foretaget hver dag hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politikreds.

Fylder meget i mediebilledet

- Vi har i de seneste par måneder registreret et stort relativt fald i hastighedsovertrædelser. Det skyldes i høj grad, at bilisterne er blevet tudet ørerne fulde med nyheden om flere fotovogne på vejene, vurderer Erik Mather, politikommissær i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politikreds.

Han glæder sig over de færre hastighedsoverskridelser.

- Jo færre hastighedsoverskridelser, jo bedre. Så jeg er meget tilfreds med, at vi ser færre bilister, der bliver taget i vores fotokontroller. I politikredsen har vi også de seneste par måneder set færre alvorlige trafikulykker end ellers – og der tror jeg, at en del af forklaringen ligger i den øgede fokus på farten, siger Erik Mather.

På de sociale medier har de flere fotovogne på vejene af nogle fået hårde ord med på vejen – og blandt andet kaldt en ”pengemaskine”.

- Jeg er personligt ikke interesseret, hvor mange bødekroner politiet indkræver. Jeg er interesseret i at bilisterne kører ordentligt – og når jeg kan konstatere at flere gør det, så er jeg glad, slår Erik Mather fast.

Og han peger på den samfundsøkonomiske gevinst ved, at færre alvorlige trafikulykker bliver udskrevet.

- De seneste 8 til 10 år har samfundet sparet 59 milliarder kroner ved færre alvorlige trafikulykker end den samme periode i årene før. Flere fartkontroller er ikke hele forklaringen på den positive statistik, men en del af forklaringen skal findes der. Så på den måde kan det godt kaldes en pengemaskine – men det kan vel kun være en positiv én af slagsen, siger han.

Se onsdagens hastighedskontroller i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politikreds her:

Rådhusvej i Faxe, klokken 06.08-11.12 – 530 køretøjer kontrolleret – 37 kørte for stært.

Fuglsangvej i Kettinge, klokken 09.04-14.51 – 479 køretøjer – 1 kørte for stærkt

Sorøvej i Rislev, klokken 13.10-14.20 – Laser – 3 kørte for stærkt

Grimstrupvej i Næstved, klokken 16.10-17.30 – Laser – 1 kører for stærkt

Stibjergvej i Korsør, klokken 14-19 – 202 kontrolleret – 7 kørte for stærkt

Sydmotorvejen ved Guldboergsundtunnellen, klokken 17-22 - 1.130 kontrolleret - 65 kørte for stærkt

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App