Politi: Det ser fornuftigt ud nu

Efter en hektisk dag med orkan melder politiet nu, at der er faldet ro på - folk skal dog stadig være opmærksomme i trafikken, hvor der kan ligge væltede træer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Både politi og borgere kan igen ånde lettet op efter en dag med meget at se til. Fra morgenstunden varslede DMI om et stormvejr, der muligvis bød på vindstød i orkanklassen, og mandag eftermiddag brød blæsevejret for alvor løs her i regionen.

Storebæltsbroen lukkede klokken 15. Kort før klokken 17 blev Sydmotorvejen lukket i begge retninger, fordi et skilt truede med at falde ned på vejbanen. Nu ser det dog ud til, at der er ved at falde ro på tingene igen.

- Det begynder at se fornuftigt ud nu. Vi har haft 222 sager her hos os, og så er der derudover alt det, som folk har meldt til de kommunale beredskaber. Vi har ophævet varslet om at bevæge sig udenfor, så det kan folk godt igen, og alle veje og broer er åbne igen. Vi advarer dog mod kørsel med lette køretøjer på Storebæltsbroen, fortæller Henrik Karlsen, vagtchef i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Pas på i trafikken

Også i Midt- og Vestsjællands Politi er pulsen ved at lægge sig igen oven på en hektisk dag. Kommunikationsmedarbejder Simon Schwaner siger til TV2 ØST, at de også har haft nogle hundrede opgaver, som spænder over episoder som afspærringer og sikringer af bygninger. Også de har ophævet advarslen om at bevæge sig udenfor, men opfordrer folk til at være opmærksomme.

- Folk skal være påpasselige. Der kan godt ligge træer på vejene på steder, hvor der ikke normalt ligger noget, så det gælder om at være opmærksom, siger han.

Politiet ramt af stormskader

Politiet har også selv haft stormskader tæt inde på livet. Politigården i Nakskov har mistet noget af taget, og på stationen i Nykøbing Falster er en flagstang faldet ned i en borgers bil.

Storebæltsbroen åbnede igen klokken 18.30, mens Sydmotorvejen åbnede igen ved 19-tiden.

Ingen personer er kommet til skade som følge af stormen, men mange er stadig berørte af dagens voldsomme vejr. Klokken 21 var 5.000 passagerer på landsplan strandet i tog forskellige steder i Danmark, og DSB arbejder på højtryk på at få indsat busser til dem. Efter planen begynder togene igen at køre her på Sjælland klokken 4 tirsdag morgen.