¨

Plastikposer ødelagde spor i drabssager

Foto: TV ØST

Politiet har måttet droppe at opklare en række gamle drabssager. Beviserne er nemlig blevet ødelagt under opbevaringen i plastikposer.

Man vidste det ikke, da sagerne blev pakket ned- men det er en rigtig dårlig ide at opbevare bevismateriale i plastikposer gennem længere tid.

Det er konklusionen hos Midt- og Vestsjællands Politi, der har måttet opgive at finde DNA-spor i en række uopklarede drabssager.

Det skriver Nordvestnyt.

-  Nogle af effekterne var halvmugne, og andre havde for lidt biologisk materiale til, at det kunne bruges. Før i tiden pakkede man effekterne ned i plastikposer, og det har desværre ikke været ret godt til at sikre biologiske spor, siger vicepolitikommissær Ove Pedersen til Nordvestnyt.

Midt- og Vestsjællands Politi genoptog i eftersommeren 2013 fire sager om drab begået mellem 1967 og 1997 i håb om, at nye og forbedrede DNA-teknikker kunne bringe sagerne til opklaring.

Desværre kunne de nye teknikker ikke bruges til at skabe gennembrud i de nye sager.

Beviserne er derfor blevet pakket ned igen – denne gang i papirsposer – i håb om, at fremtidige gennembrud kan være med til at opklare sagerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App