¨

Pesticidsagen: Nu undersøges alle vandboringer

Efter fund af pesticider i drikkevandet, bliver der igangsat undersøgelser i både Slagelse og Holbæk Kommune. Foto: TV ØST

Vandforsyningen bliver nu gået efter i sømmene i Holbæk og Slagelse Kommune.

Alle vandboringer i Slagelse Kommune skal nu tjekkes for pesticidrester.

Det fortæller Torben Hald, der er agronom i Slagelse Kommune.

- Alle Slagelse Kommunes vandværker er blevet undersøgt for at finde ud af, hvor rent vandet er, og her til morgen er det blevet besluttet, at samtlige private vandværker også skal undersøges for det her stof.

- Vi blev overraskede. Vi troede sådan set, at vi undersøgte for de pesticider, man kunne forvente at finde, fortæller Torben Hald med henvisning til en bekendtgørelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Læs også Op mod 80 procent af boringer kan være forurenede

Er ikke blevet tjekket hidtil

De nye undersøgelser sker, efter det torsdag kom frem, at der er fundet pesticidrester i vandboringer i Slagelse såvel som Esbjerg og Odense.

Det pågældende stof – desphenyl-chloridazon – var almindeligt på danske landbrug fra 1960'erne og frem til midten af 1990'erne. Især landbrug, der dyrkede roer, rødbeder og løg brugte stoffet.

Grunden til, at det først opdages i vandforsyningen nu, er, at desphenyl-chloridazon hidtil ikke har været på listen over stoffer, danske vandværker skal tjekke for.

Læs også Efter pesticidefund i Slagelse: Styrelse indkalder til møde med vandværker

Holbæk bliver nu undersøgt

Forsyningsselskabet Fors A/S leverer vand til Holbæk Kommunes borgerne. På baggrund af nyheden om pesticidefundet i Slagelse har de nu iværksat deres egen undersøgelse.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Vi forventer ikke, at det er tilfældet, (at der er ukrudtsmidler i drikkevandet, red.) da der historisk kun har været dyrket korn i de områder, hvor vi henter vores drikkevand fra, skriver Fors A/S.

Først i udgangen af næste uge, uge 35, forventes resultaterne af selskabets undersøgelse.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App