¨

Penge til sjællandske unge

Foto: TV ØST

Sjællands Vækstforum får 12 mio. kr. fra EU til at højne uddannelsesniveauet i regionen.

Omkring 17 procent af en ungdomsårgang på Sjælland forventes ikke at få en ungdomsuddannelse. Enten fordi de dropper ud eller ikke får påbegyndt en uddannelse. Projektet ”Den ny læringsplatform” styrker uddannelsesmulighederne i regionen og skal være med til at højne det generelle niveau og få flere til at tage en uddannelse.

Derfor får ”Den ny læringsplatform” efter indstilling fra Sjællands Vækstforum 12 mio. kr. fra EU’s Socialfond.  

DI har for nylig konkluderet, at en affolkning af udkantsområderne vil være med til at bremse Region Sjællands vækst. Med projektet er det meningen netop at øge og fastholde udbuddet af uddannelse i udkantsområder og dermed reducere fraflytningen.

VUC Storstrøm, Kristian Madsen siger i en pressemeddelelse:

- 17 procent er for højt. Unge, der ikke har påbegyndt en ungdomsuddannelse, har en markant øget risiko for ledighed samt for at stå udenfor arbejdsmarkedet. Med projektet vil vi fastholde de unge i uddannelse i de mere tyndtbefolkede områder i regionen. Hvis flere unge får mulighed for at tage en uddannelse i deres lokalområde, vil regionen i fremtiden få en mere kompetent, ressourcestærk og konkurrencedygtig arbejdsstyrke.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App