Penge til ældrepleje: Se hvor meget din kommune får

De ældre her i landsdelen får snart mere ældrepleje og hjemmehjælp for knap 60 millioner kroner. Pengene kommer fra regeringen og Dansk Folkeparti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

59.664.000 kr.

Så mange penge får de 12 kommuner her i landsdelen til flere varme hænder i ældreplejen.

quote Det bliver kommunernes opgave at vurdere, hvor behovet for ekstra medarbejdere er størst og hvilke kompetencer, der er behov for lokalt

Thyra Frank (LA), Ældreminister

Det fremgår af en oversigt over netop fordelte midler fra finansloven for 2018 fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Pengene er ikke et engangsbeløb, men vil også blive tildelt kommunerne fremadrettet.

- Vi må anerkende, at det udfordrer plejehjemmene, når beboersammensætningen ændrer sig, og der eksempelvis kommer flere mennesker med demens, siger ældreminister Thyra Frank (LA), der sammen med Dansk Folkeparti har besluttet at prioritere flere midler til varme hænder i ældreplejen. 

De ældre skal have mere pleje og omsorg

Kommunerne kan bruge midlerne til at ansætte nye medarbejdere eller opjustere deltidsansatte på plejehjem eller i hjemmeplejen. 

- Det bliver kommunernes opgave at vurdere, hvor behovet for ekstra medarbejdere er størst og hvilke kompetencer, der er behov for lokalt. Ønsket er, at de ældre vil mærke, at der er lidt mere tid til nærhed, pleje og omsorg, og at medarbejderne vil opleve bedre arbejdsvilkår, siger Thyra Frank.(LA) i en pressemeddelelse. 

Kommunerne får pengene til udbetaling i løbet af foråret. De er fordelt efter "udligningssystemets demografiske nøgle vedrørende ældre", som det hedder.

Så meget får kommunerne her i landsdelen: