Patienter vil gerne køre langt efter behandling

Der mangler speciallæger og ventetiderne er lange på flere af regionens sygehuser, men de sjællandske patienter løser selv problemet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange patienter er nemlig villige til at køre langt efter den rigtige behandling. Således har Regions Sjælland kun behandlet 85 procent af landsdelens patienter på sine egne sygehuse. 15 procent benytter det frie sygehusvalg og søger til sygehuse uden for regionen eller på private hospitaler. Det viser en foreløbig opgørelse ifølge P4 Sjælland.  Regionen har ellers et mål om at behandle 95 procent af patienterne på sine egne sygehuse. 

Det private hospital Valdemar i Ringsted har også modtaget patienter, der kommer langvejs fra for at blive behandlet af hospitalets specilister.

- Vi har for eksempel mange fra Lolland, der kører til Ringsted, og man kan også se, at mange patienter søger helt til København, siger direktør Jens Jacobsen.

Men det er dyrt at sende patienterne videre. Regionen betalte 345 millioner kroner til fremmede sygehuse for basisbehandlinger. Det kostede 270 millioner at sende patienter på privathospital. Og så brugte regionen 1,6 milliarder på at sende patienter til højtspecialiserede behandlinger - typisk på Rigshospitalet.