¨

Patienter i livsfare efter fejl i dialysebehandling

Foto: TV ØST

Problemer med filtre i dialysebehandlingen på Roskilde og Køge Sygehuse har gjort patienter alvorligt syge af bivirkninger.

I alt 65 dialysepatienter fra hele regionen har den seneste tid haft alvorlige bivirkninger efter deres dialysebehandling. Så alvorlige, at en gruppe af dem også har været i livsfare.

Det fortæller Peder Ring, kvalitetsdirektør i Region Sjælland til DAGBLADET Køge.

- Det er generelt meget syge patienter, der er i dialysebehandling, og der er bivirkninger ved behandlingen. Men de begyndte at blive mere alvorlige, og der var flere af dem. Der var tale om kulderystninger, chok og også tilfælde af respirationsstop, hvor patienten måtte sættes i gang igen, fortæller Peder Ring og understreger:

- Det kan jo have alvorlige konsekvenser, men lige nu er ingen døde af det.

Større overfølsomhed

Det var på Roskilde og Køge Sygehuse, man i sidste uge reagerede på stigningen i patienter med alvorlige bivirkninger, der dog samtidig ikke var helt ualmindelige. Og samtidig kom der 6. marts en melding fra leverandøren af de filtre, der bliver brugt i forbindelse med dialysen, om at der kunne være mere overfølsomhed over for dem end normalt.

Det fik Region Sjælland til at reagere og skifte filtre med det samme samt kontakte Sundhedsstyrelsen om problemerne, skriver DAGBLADET Køge.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App