På med vanten: Vi får mere nattefrost

Den varme frakke må ud af skabet og bilisterne må vænne sig til det: Nattefrosten er på vej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I visse dele af landet vågnede danskerne op til frosne bilruder tirsdag, og de kan lige så godt vænne sig til det. Der er mere udbredt frost på vej.

Vagthavende meteorolog hos DMI, Olaf Mathiassen fortæller, at der for første gang siden sommer er målt frostgrader to meter over jorden.

Der blev blandt andet målt 0,3 frostgrader ved Sjælsmark og 0,2 frostgarder ved Skrydstrup i nat. Men de kommende nætter er risikoen for nattefrost lidt mindre på grund af flere skyer, siger Olaf Mathiassen.

Men så vender kulden tilbage i weekenden.

- Det ser ud som om, vi får udbredt nattefrost på ned til to-tre grader lokalt, siger Olaf Mathiassen.

Det er normalt for årstiden, at der kan forekomme frostgrader, og det kan ikke tages som et varsel om, hvordan vinteren bliver eller om en ny isvinter vil lægge Danmark i dybfryseren. For vejrhistorien viser, at vejret kan opføre sig helt hen i vejret.

- Det er umuligt at sige noget om. For eksempel blev det en mild vinter i 1973 selv om der blev målt syv-otte graders frost i oktober og november satte kulderekord med minus 21 grader. I starten af december slog det om og blev en mild vinter, fortæller Olaf Mathiassen.

/ritzau/