P4 Nordvestsjælland lukker

P4 Sjælland skal igennem en større prikkerunde, der blandt andet betyder at redaktionen i Holbæk lukkes og P4 Nordvestsjælland lukkes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

P4 Nordvestsjælland lukker - og 3-4 stillinger står til at blive nedlagt fra 1. februar næste år.

Samtidig lukkes redaktionen i Holbæk.

Det var i dag meddelsen til medarbejderne på radiostationen.

Ifølge TV2 ØSTs oplysninger, så er det et sparekrav på 2,5 millioner kroner, der fører til nedskæringerne.

Medarbejdere i chok

 - Det betyder et farvel til mere end 15 procent af den journalistiske arbejdsstyrke. Det er den kraftigste nedskæring på stationen i nyere tid, siger tillidsmand Peter-Mikkel Pihl-Rasmussen i en udtalelse.

Han tror, at lytterne bliver taberen i sparerunden.

- Så store omlægninger kan ikke undgå at få negative følger for P4-lytterne. Leverpostejen vil nødvendigvis skulle smøres tyndere ud. Og det har vi det som medarbejdere på DR Sjælland meget dårligt med, siger han.

Ikke informerede på forhånd

Beslutningen om at lukke P4 Nordvestsjælland er blevet truffet i DRs ledelse i København - og den kommer som en bombe for medarbejderne på stationen.

- Vi er kede af at være holdt totalt uden for indflydelse. Vi ville meget gerne have været inddraget i processen undervejs, hvor vi måske kunne være kommet med bud på kreative løsninger til gavn for lytterne. Det ville også være bedre i tråd med DRs officielle politik om respekt, samarbejde og indflydelse for de ansatte, siger Peter-Mikkel Pihl-Rasmussen.