Overraskende meget kriminalitet

I tre af regionens kommuner er der overraskende meget kriminalitet. Det viser en ny undersøgelse fra Justitsministeriet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I en ny undersøgelse har justitsministeriet undersøgt antallet af blandt andet tyverier og indbrud. I undersøgelsen er der taget højde for blandt andet social ulighed, antallet af unge mænd og befolkningstætheden.

Af undersøgelsen fremgår det, at Odsherred Kommune, Vordingborg Kommune og Lolland Kommune er ramt at større kriminalitet end forventet.

Ifølge rapporten er kriminaliteten på Lolland steget med 36 procent i forhold til, hvad man kunne forvente. Det overrasker de lokale.

Væbnet røveri
Indtil for halvanden måned siden havde ægteparret Ove og llse Rasmussen en kiosk i Nakskov. Så sent som for tre måneder siden, lige inden de solgte kiosken videre, blev Ilse Rasmussen udsat for et væbnet røveri med en køkkenkniv.

- Jeg blev rigtig gal, det var nok min reaktion, siger Ilsa Rasmussen.
 
Alligevel kommer det bag på ægteparret, at der er mere kriminalitet på Lolland end forventet.

- Det overrasker mig. Det troede jeg ikke, jeg troede det var mere i de store byer, siger Ove Rasmussen.

Undersøgelsen kan ikke direkte forklare, hvorfor der er mere kriminalitet end forventet i flere kommuner i regionen. Men i rapporten står der, at "de enkelte kommuner kan have gennemført særlige tiltag af kriminalpræventiv karakter, der kan have været med til at mindske det faktiske kriminalitetsniveau".  

Adelskov undrer sig
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politiet har i dag ikke ønsket at kommentere undersøgelsen, fordi de ikke kender til den. Men i den anden ende af regionen er den socialdemokratiske borgmester i Odsherred Kommune, Thomas Adelskov, overrasket over undersøgelsen.

- Jeg er noget forbavset og forundret over den. Det er altså ikke det billede vi genkender, når vi normalt sidder og kigger på statistikkerne over, hvad der er af forskellige typer af kriminalitet, siger han.

I Nakskov håber Ove og Ilse Rasmussen på, at udviklingen vender, og der kommer mere politi på gaderne i Nakskov til at holde kriminaliteten tilbage.