¨

Op mod 15 centimeter sne: Bilister skal passe på

Foto: TV ØST

Dynen af sne over landet er flere steder blevet tykkere end ventet. Politiet advarer om glatte veje. Specielt på Holbæk-kanten.

Snevejret har ganske som ventet givet problemer flere steder rundt om i landet, hvor der er faldet op til 15 centimeter sne. Det oplyser DMI.

Det er især i det midtsjællandske og på Djursland, at sneen er faldet tæt.

- Snevejret er på vej ned over Sjælland, og vi forventer, at det vil være trukket forbi landet om et par timer (ved 01-tiden, red.), siger vagtchef Frank Nielsen fra DMI.

- Det er især i det østlige Djursland og på Holbæk-kanten, at der er faldet meget sne. Der har man fået 10-15 centimeter, siger han.

Hold afstand og kør forsigtigt

Hos Midt- og Vestsjællands Politi beretter man om glatte veje og flere mindre færdselsuheld.

- Der har været en hel del færdselsuheld uden personskade, siger vagtchef René Søe Pedersen.

- Jeg er selv lige kørt på arbejde, og på de mindre veje er sigtbarheden så dårlig, at man ikke kan se frem til den næste kantpæl.

- Vi henstiller til, at folk holder afstand, kører forsigtigt og så får set at skifte til de vinterdæk, for det er det, der har givet problemer derude, siger han.

Mindre veje kan være glatte

Ifølge Vejdirektoratet er både snerydning og saltning nu i gang over næsten hele landet.

- De store veje er rimeligt farbare på nuværende tidspunkt, men det er klart, at især de mindre veje kan være glatte, siger vagthavende Camilla Eghøj.

I den sydlige del af Jylland har man med smal margin plusgrader, mens Bornholm skulle gå fri for snevejret i denne omgang.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App