¨

Øjenskader: Raketter var de store syndere

Foto: TV ØST

Der var færre øjenskader efter nytårskrudtet 2011 end året før. Værst gik det i Midtjylland. Her i Region Sjælland er der ikke blevet indlagt en eneste.

 

* Der er i alt ni personer indlagt for øjenskader på grund af nytårsfyrværkeri på landets sygehuse mod 15 i 2010.

* To personer har mistet synet. En 48-årig mand har fået fjernet øjet i Aarhus på grund af en vildfaren raket, mens en 19-årig mand også har mistet synet efter at være kommet for tæt på et batteri. Han er indlagt på Odense Universitetshospital.

* Den yngste tilskadekomne er en fem-årig pige, der har fået flækket øjet efter vildfaren krudt fra et batteri. Hun har fået syet hornhinden sammen.

* I alt er fem under 18 år indlagt med øjenskader. Ud over den fem-årige er der tale om en 15-årig og tre 17-årige. De øvrige fire er henholdsvis 19, 26, 46 og 48 år.

* Af de ni øjenskader skyldes fem af dem raketter. Tre skyldes batterier, og en skade er forårsaget af en ulovlig krysantemumbombe.

* På landsplan er det især i Midtjylland, at der har været øjenskader. Her er der nemlig fem personer indlagt i Aarhus.

I Region Nordjylland er to personer indlagt i Aalborg, på Fyn er en person indlagt. I Region Hovedstaden er der kun en person indlagt. Der er ingen indlagt i Region Sjælland.

/ritzau/

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App