Nyt gruppesøgsmål i bankTrelleborg sagen

De små aktionærer i Bank Trelleborg er klar til endnu et gruppesøgsmål mod Sydbank i håb om at skyde genvej til de penge, som de mener, de er blevet snydt for.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jan Marcher, der er formand for Foreningen af Minoritetsaktionærer i Bank Trelleborg siger, at man vil vi kigge på mulighederne for at anlægge en ny sag.

- Vi har hele tiden vidst, at børsprospektet ikke opfyldte kravene, men sagen har ikke ligget lige til højrebenet. Det gør den nu, siger han til business.dk.

Finanstilsynet anmeldte i tirsdags Bank Trelleborg til politiet for mangelfulde oplysninger i prospektet forud for børsnoteringen i sommeren 2007. Prospektet skal give investorerne en idé om, hvad de køber, så det er underlagt stramme lovkrav.

Banken fremstod i prospektet som en bank med et betydeligt overskud af likviditet, men der stod intet om, at et beløb i milliardklassen var pantsat. Den oplysning har siden vist sig at være skæbnesvanger, for det var pantsætningen, der i sidste ende betød bankens undergang.

Det er nu op til Statsadvokaten for Økonomisk Kriminalitet at vurdere, om der er grundlag for en straffesag som kan føre til en efterfølgende sag om erstatning.

Både i det mulige nye gruppesøgsmål og i det igangværende søgsmål kræver mindretalsaktionærerne at få kurs 250 for deres aktier, svarende til tegningskursen ved børsnoteringen. Det vil i fald betyde en ekstraregning til Sydbank på over 200 millioner kroner.