Nye apoteker skyder op i regionen

På knap halvandet år er 100 nye apoteker åbnet i landet. Syv af dem ligger her i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vejen til hovedpinepiller og receptpligtig medicin er blevet kortere for mange borgere.

Flere nye apoteker er nemlig skudt op siden sidste sommer. På landsplan rammer tallet i morgen lørdag det runde 100.

Her i regionen har vi sagt velkommen til syv nye apoteker. Et af dem ligger på Valdemarsgade i Vordingborg, hvor apoteker Tine Ludvig den 15. februar slog dørene op.

- Jeg syntes, jeg kunne se en mulighed for at tilbyde noget god service på det her sted. Der er gode forhold i forhold til parkering og let adgang. Og så er det et sted med mange dagligvarebutikker rundt omkring, så folk er her i forvejen i deres dagligdag, fortæller Tine Ludvig om valget af beliggenheden.

Ændret apotekerlov baggrund for stigning i antal

Apoteketet på Valdemarsgade er en filial af Nørre Alslev Apotek. Og det var netop, da apotekerloven omkring filialer blev blødt op, at de nye apoteker begyndte at dukke op.

I foråret 2015 gav Folketinget nemlig tilladelse til, at apoteker må åbne op til syv filialer inden for en radius af 75 kilometer fra hovedapoteket.

Og med de 100 nye apoteker, så er Apotekerforeningen godt tilfreds.

- Politikernes mål med at modernisere apotekerloven var at skabe mere konkurrence, bedre tilgængelighed og bedre service for borgerne. 100 nye filialer på så kort tid viser med al tydelighed, at landets apoteker for alvor har taget udfordringen op og konkurrerer om at give borgerne den bedste service, siger formand for Danmarks Apotekerforening, Anne Kahns, i en pressemeddelelse.

- Det går rigtig godt

For Tine Ludvig i Vordingborg er der også kun tilfredshed at spore her godt otte måneder efter åbningen af apoteket på Valdemarsgade.  

- Det går rigtig godt. Vi er blevet taget godt imod. Vi er positive - også økonomisk. Vi kan ikke klage over noget, siger hun.

Ud af de syv nye apoteker er tre nyoprettede filialer, som det på Valdemarsgade, og fire er udsalg, der er blevet lavet om til egentlige apoteker.

De syv nye apoteker