¨

Ny teori: besætningen påsatte branden på Scandinavian Star

Foto: TV ØST

Den svenske indsatsleder, der var først på katastrofeskibet, mener, at branden var påsat af besætningsmedlemmer, som også forsøgte at sabotere slukningsarbejdet.

 

 

Branden på 'Scandinavian Star' må være blevet påsat af besætningsmedlemmer. Og bagefter blev vigtige dele af

slukningsarbejdet saboteret. Det siger den svenske indsatsleder Ingvar Brynfors, der var første brandmand på katastrofeskibet natten til 7. april 1990, til Politiken. 

-Flere af de seks brande opstod på steder, hvor kun besætningen kan have haft adgang. Og flere af brandene begyndte først efter, at alle passagererne var evakueret fra skibet«, siger Ingvar Brynfors

Han fortæller sin historie, netop som partierne i Folketinget forlanger en gennemgang af sagen fra Rigsadvokaten. Politikerne vil nu vide, hvilke oplysninger der er kommet frem, siden Højesteret satte punktum i 1993.

En af de overlevende fra katastrofen, Mike Axdal fra Korsør, har lige siden branden arbejdet på at stille de ansvarlige for ulykken til ansvar. Han mistede sin far og sin bror ved ulykken.

159 mennesker omkom i den største kriminalsag i Skandinaviens nyere historie, men ingen er blevet dømt for den påsatte brand.Blandt de nye oplysninger er indsatsleder Ingvar Brynfors' historie.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App