Ny smiley-ordning skal sikre dyrevelfærd på hundekenneler

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil med en ny smiley-ordning til hundekenneler give dyrevelfærden et løft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Senest har en vanrøgtsag fra Randers sat fokus på de urimelige forhold, som ulovlige hundehandlere udsætter deres dyr for. 

Her i regionen var det i maj 2015, hvor 91 cocker spaniels smurt ind i afføring blev fjernet fra en ejendom i Hyllinge. Nogle af dem havde svært ved at bevæge sig, fordi afføringen var stivnet i pelsen på dem. 

Derfor vil miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, nu styrke indsatsen over for lovovertrædelserne og de ulovlige hundehandlere. Samtidig skal Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold gå endnu mere målrettet efter ulovlige hvalpefabrikker.

- Vi har et kæmpe ansvar for at behandle vore dyr ordentligt, og det er helt, helt uacceptabelt, når vi ser gentagne eksempler på vanrøgt af dyr. Der skal slås hårdt ned på den adfærd. Det skal ikke være muligt at tjene penge på bevidst at lade hunde gå for lud og koldt vand, sådan som vi på det seneste har set flere ulykkelige eksempler på. Derfor sætter vi flere kræfter ind på at finde de lyssky hundehandlere, der samvittighedsløst fremavler hunde i deciderede hvalpefabrikker, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Smiley-ordning fra restauranterne

Et af tiltagene er, at ministeren vil indføre en smiley-ordning for de lovlige danske hundekenneler.

- Smiley-ordningen skal ligne den, vi kender fra restauranter og andre dele af fødevarebranchen, så man som forbruger med et hurtigt klik på nettet kan se, hvordan Miljø- og Fødevareministeriet har vurderet dyrevelfærden ved de seneste kontrolbesøg, siger Esben Lunde Larsen.

Ministeren har sat Fødevarestyrelsen til at se på, hvordan en smiley-ordning for de danske professionelle hundekenneler kan skrues sammen.

Dyrevelfærdsordfører, Karina Due, fra Dansk Folkeparti siger til ministerens tiltag:

- Det glæder mig, at ministeren har lyttet til Dansk Folkepartis forslag om en smileyordning. Ingen hunde skal lide, sådan som vi har set det ske i sagen fra Gjerlev. Det kan vi ikke være bekendt. Jeg har store forventninger til de kommende indsatser. Det er meget vigtigt, at Fødevarestyrelsens veterinærrejsehold styrker indsatsen for at komme de ulovlige hvalpefabrikker til livs. Det kan ikke nytte noget, at der bliver ved med at dukke så forfærdelige sager op. Vi skal have det her standset og det er jeg glad for at regeringen er med på. 

Fem gode råd til dig, der skal købe hund: