¨

Ny creme kan forhindre at mænd bliver skaldede

Foto: TV ØST

Forskere har fundet ud af, hvorfor mange mænd taber håret. Skaldethed kan forhindres af ny vidundermedicin.

Æggehovede. Skalleper.

Skaldethed hos mænd er et udbredt fænomen, og for mange mænd er aldringstegnet skadeligt for selvværd og social anderkendelse.

Hos nogen mænd begynder håret allerede at trække sig tilbage mod nakken før de fylder 20 år – og otte ud af ti mænd har i en eller anden grad oplevet hårtab, før de bliver 70 år. Derfor er det også et emne, der de seneste år har været udsat for intensiv forskning.

Nu har amerikanske forskere gjort et gennembrud i forskningen, der ventes at få vidtrækkende konsekvenser for behandlingen af sygdommen. Det skriver BBC.

Forskerne har nemlig afsløret, at det er proteinet prostaglandin D i huden, fører til skaldethed. Når koncentrationen af proteinet i huden stiger, så fremkalder det automatisk hårtab i hovedbunden.

Opdagelsen er netop blevet offentliggjort af forskerne – og medicinalselskaber er allerede nu i gang med at udvikle cremer, der kan forhindre hårtabet. De ventes på markedet indenfor få år.

Samtidig giver forskningen håb om, at man med creme ligeledes kan få håret til at gro igen hos den, hvor alt håb ellers var blevet opgivet.

Forskningen har tidligere peget på, at blodtryk, stress og kosten var afgørende for hårtabet – men alt tyder altså på, at forklaringen er mere enkel end som så.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App