Ny arbejdstidsaftale på vej til lærerne

Det ser ud til, at lærerne med regeringsindgrebet må indstille sig på en ny arbejdstidsaftale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lærernes omstridte arbejdstidsaftale bliver afskaffet, men kompensationen til lærerne bliver bedre, end kommunerne havde lagt op til i de kuldsejlede overenskomstforhandlinger.

Det er hovedlinjen i det indgreb i lærerkonflikten, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil præsentere senere i formiddag, erfarer Jyllands-Posten.

- Vi skal jo have en arbejdstidsaftale, så man skal jo have noget andet i stedet for A08-aftalen. Jeg håber bare ikke, vi bliver præsenteret for KL's model, hvor lærerne skal til at registrere deres arbejdstid helt ned i detaljer. Det vil blive en voldsom forringelse af skolen, siger Anders Bondo til Jyllands-Posten, og også chefforhandler hos Kommunernes Landsforening, Michael Ziegler, er spændt på, hvad indgrebet kommer til at indeholde.

- Vi kender ikke indgrebets indhold, men vi håber da, at regeringen vælger at give skolelederne mere frie hænder til at lede skolerne. Det er klart, at der så ligger en udfordring ude på skolerne, men gælder i virkeligheden om at klæde skolelærerne godt på til opgaven, for det er lokalt man skal genvinde energien og samarbejdet, siger Michael Ziegler.

Indgreb som hastelov

Indgrebet vil blive behandlet som en hastelov, så eleverne kan starte i skole igen i næste uge. Formentlig allerede på mandag.

Torsdag morgen holdes et ekstraordinært ministermøde, og umiddelbart derefter fremlægges indgrebet, så Folketinget kan gå i gang med hasteproceduren.

Pressemøde klokken 10

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) afholder pressemøde i Statsministeriets Spejlsal torsdag den 25. april 2013 klokken 10.

Det oplyser Statsministeriet.

/Ritzau/