¨

Nu skal central dansk togdrift i udbud

Foto: TV ØST

Transportministeren er klar til at gennemføre konkurrence på togruten fra København til Aarhus og Aalborg.

Nu skal det være: DSB skal have konkurrence på den vigtigste togstrækning i Danmark - fra København til Aarhus og Aalborg.

Morgenavisen Jyllands-Posten skriver, at transportminister Hans Christian Schmidt (V) i næste uge indkalder en række af de største europæiske togoperatører til et møde, hvor de skal komme med deres bud på, hvordan de kan konkurrere med DSB på strækningen fra København til Aalborg.

- Tænk tilbage på dengang, da en flybillet var eksorbitant dyr. Den tid, tror jeg, ingen ønsker tilbage, siger Hans Christian Schmidt til avisen.

- Tilsvarende skal vi på togområdet have konkurrence, så borgerne selv kan vælge, hvilket togselskab de helst vil rejse med. Det vil give en bedre service og billigere priser, lyder det fra ministeren.

Arriva, der allerede har overtaget 15 procent af jernbanedriften i Danmark, er klar til at tage kampen op, ligesom også britiske Virgin Rails er interesseret.

Hverken SF's trafikordfører, Pia Olsen Dyhr, eller De Radikales trafikordfører, Johannes Poulsen, er afvisende over for regeringens udspil.

Til gengæld er Socialdemokraterne meget skeptiske, fastslår partiets trafikordfører, Magnus Heunicke:

- Vi har netop haft halvandet års kaos på Kystbanen. Det vil ministeren nu overføre til hovedstrækningen mellem København og Jylland. Det vil slet ikke forbedre de rejsende vilkår, siger Heunicke til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App