¨

Nu kommer sneen

Foto: TV ØST

Weekendvejret bliver blandet - men med hvide stænk

Sne, slud og sol.

Sådan lyder vejrprognosen for den kommende weekend.

- Det bliver en meget blandet weekend, siger Claus Larsen, vagtchef på Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Ikke blot bliver vejret blandet de kommende dage men de forskellige dele af regionen vil også opleve forskellige slags vejr fredag.

Mens sjællænderne kan vente flot vejr med lidt eller nogen sol, så vil  der nedover mod Lolland-Falster blive skyet vejr først på dagen med nogle byger - der kan være hvide.

Ud på aftenen og natten til lørdag bliver det dog klart overalt, så vi kan se frem til frostvejr i nat. Dermed også risiko for pletvis glatte veje.

- Sidst på natten kommer der en front ind fra vest. Fronten starter som slud eller tøsne og går efterhånden over i noget regn, så det sne, som falder, når at forsvinde inden dagen er omme, fortæller Claus Larsen til Ritzau.

Lørdag eftermiddag begynder det at klare op vestfra, men det bliver forholdsvis skyet natten til søndag med nogle byger.

Skyerne holder søndag, hvor der også kommer byger og sne, men det klarer også op sidst på dagen nordfra, så vi får frost natten til mandag.

- Næste uge ser ganske pænt ud de første par dage, med lidt eller nogen sol. Til gengæld kommer vinden fra nord, så temperaturen vil om dagen falde ned til frysepunktet. Og om natten bliver der ned til mellem to og otte graders frost, fortæller DMI's vagtchef.

Se vejret omkring din by her:

Nykøbing sjælland

Holbæk

Slagelse

Vordingborg

Nykøbing Falster

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App