Naturister forstår ikke nøgenkritik

Debatten om nøgenhed på stranden raser, efter en familie i går klagede over en flok mænd uden tøj på Enø. Nu kommenterer naturister på episoden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kim Andersen kan ikke se problemet.

- Hvordan kan det vække forargelse, at nogle bader nøgne på stranden, spørger manden, der for øjeblikket ferierer på naturistcampingpladsen Solbakken ved Kirke Hyllinge.

Nøgencampisten er bare en af de næsten 200 personer, der på TV2 ØST's facebookside har kommenteret sagen om en familie, der følte sig krænket af en flok nøgne mænd, som badede på stranden ved Enø. 

Familien føler ikke, de badende mænd tog hensyn til, at der var små piger på stranden. Men på naturistcampingpladsen forstår de ikke reaktionen på adamskostumerne.

- Jeg kunne forstå, hvis de havde gjort noget for at tiltrække opmærksomhed eller havde henvendt sig til nogen. Det havde været upassende, mener Kim Andersen.

Nøgencampisterne ærgrer sig over, at tiderne har ændret sig. Der er masser af bar hud i medier og modemagasiner, men holdningen til eksempelvis nøgenhed på stranden er ikke er så fri som tidligere.

- Det kan være, at man ikke lever op til skønhedsidealerne fra reklamerne, og så vil man ikke vise sin nøgne krop, vurderer Nanna Jeppesen, der også camperer på Solbakken og er næstformand i Naturistforeningen Sjælland.