Muslimer tager julevagten

Muslimer tager gerne på arbejde den 24. december, så deres kristne kolleger kan blive hjemme og fejre jul. Mange sosu-assistener og sygeplejersker er kede af at skulle arbejde juleaften, men deres muslimske kolleger tager gerne den upopulære vagt. Det viser en rundspørge, som JydskeVestkysten har foretaget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- De er rigtig gode til at byde ind. Jeg har lige ansat en medarbejder med muslimsk baggrund, og hun vil gerne tage vagten juleaften, fortæller Kirsten Carlsen, der er funktionsleder for hjemmeplejen i Kolding Kommune.
De færreste institutioner i Syd- og Sønderjylland har muslimske medarbejdere nok til at kunne lade alle højtidskristne holde fri juleaften. Alligevel har muslimernes velvillighed stor betydning.

- De får stor anerkendelse, fordi de frivilligt tager de vagter, hvor andre gerne vil have fri. Det betyder meget for det kollegiale, siger Kirsten Carlsen.

Som forsker i multikulturalisme ved Roskilde Universitet mener Sune Lægaard, at der en tendens til at overse de positive vinkler på den kulturelle mangfoldighed på arbejdspladser.
- Problemerne fylder meget i debatten, men juleaftensvagten er jo et håndgribeligt eksempel på, at mangfoldighed på arbejdspladsen ofte er en fordel, siger Sune Lægaard.
Ifølge rundspørgen vil også Jehovas Vidner, hinduer med flere gerne tage julevagten frivilligt.