Museer stadig på pinebænken: Minister udskyder vigtig beslutning igen

En stor regning til kulturinstitutioner og feriecentre ligger stadig og lurer i horisonten. Den lovede løsning er nu udskudt for fjerde gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har endnu ikke fundet en løsning for de museer og kulturinstitutioner, der står til at skulle tilbagebetale lån til Feriefonden.

Det fortæller P4 Sjælland torsdag.

I et skriftligt svar til DR Sjælland udtaler Troels Lund Poulsen, at en løsning på problemet først ventes klar 'i løbet af efteråret'.

Det er dermed fjerde gang, beslutningen udskydes.

Skulle være ordnet før sommerferien

I april sagde ministeren til Ritzau, at han håbede at lande en løsning inden påske.

Det holdt dog ikke længere end til midten af maj, hvor meldingen nu hed 'før sommerferien'.

Godt en måned senere, den 17. juni, udtalte Troels Lund Poulsen, at han ikke ville kunne leve op til den ambition, han havde stillet for sig selv. Derfor blev en endelig løsning skudt til august.

Og det er altså dén tidshorisont, der nu strækkes yderligere til 'i løbet af efteråret'.

LÅN TIL INSTITUTIONER HER I LANDSDELEN

Feriefond kræver lån tilbage

Sagen bunder i, at et politisk flertal på Christiansborg besluttede at overføre 360 millioner fra Arbejdsmarkedets Feriefond til staten.

Det betød, at fonden blev nødt til at begynde at opkræve lån, der var givet til museer og kulturinstitutioner landet over.

Det er vel at mærke lån, som kulturinstitutionerne ikke havde regnet med at skulle betale tilbage.

Ifølge Berlingskes oplysninger drejer det sig i alt om cirka 900 millioner kroner.

Kan ikke rejse pengene

Blandt låntagerne er flere kulturinstitutioner og feriecentre i vores region, som altså fortsat ikke ved, hvor stor en regning de står foran.

I april kom kravet om tilbagebetaling som noget af et chok for blandt andre direktøren for Middelaldercentret i Nykøbing Falster, Peter Vemming.

- Nu har vi pludselig fået en mail om, at fonden vil have pengene tilbage. Det første lån udløber allerede om tre år, men vi har ikke en jordisk chance for at rejse pengene, sagde han dengang til Berlingske.