¨

Motorvejspigge udskydes

Foto: TV ØST

De forsøgsvise motorvejspigger, der skulle forhindre spøgelsesbilister på motorvejene lader vente på sig. De fungerede ikke godt nok, så nu skal de testes igen.

Der er endnu ikke fundet en gennemtestet løsning på, hvordan sagesløse bilister undgår at få flænset deres dæk af sylespidse pigge, selv om de kører i den rigtige retning på en motorvej, skriver DAGBLADET Ringsted.

Dermed varer det længe, inden det, der skulle være et effektivt værn mod spøgelsesbilister, der kører i den forkerte retning, er tilbage i form af de vejpigge-anlæg, som blev taget ud af drift i marts.

Vejpiggene var førsøgsvis stillet op ved motorvejsfrakørsler ved Ringsted, Middelfart, Odense, Låsby og Sæby, men på Fyn og i Jylland oplevede bilister, der kørte den rigtige vej, at få punkteret deres dæk af piggene.

En ombygget version af anlægget fra Ringsted skal testes på Teknologisk Institut, men det trækker ud.

- Det er gledet lidt for os. Producenten har haft nogle problemer, så Teknologisk Institut mangler noget af det, der skal bruges, og nu er vi lidt bekymrede med hensyn til sommerferien. Det er mest sandsynligt, at testen først kan ske efter sommerferien, siger teknisk konsulent i Vejdirektoratet, Henrik Ludvigsen til DAGBLADET Ringsted.

/Ritzau

00:25 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App