Motorvej vil gøre Danmark 2 milliarder rigere

Danmark bliver to milliarder kroner rigere, hvis den såkaldte Sjællandske Tværvej bliver en realitet. Det viser en ny rapport fra Rambøll.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klokken halv tolv i dag, skal Komiteen for den Sjællandske Tværforbindelse møde Transportudvalget på Christiansborg. Her skal de, med hatten i hånden, fremlægge en rapport fra Rambøll som viser, at en motorvej på tværs af Sjælland både vil skabe jobs og gøre Danmark to milliarder rigere.

- Tværforbindelsen er ikke bare afgørende for udviklingen for Syd- og Vestsjælland. Motorvejen vil simpelthen være med til at skabe balance og sund økonomi for hele Danmark. Det er så god en investering, at Christiansborg ikke vil kunne sidde tallene overhørige, fortæller Bent Rasmussen der er direktør for Kalundborg Havn og medlem af komitéen for Den Sjællandske Tværforbindelse, til TV-Kalundborg.

Tværforbindelse er en god investering

Resultaterne bliver præsenteret af borgmester Stén Knuth, borgmester i Slagelse og Bent Rasmussen på et møde i dag mellem komitéen for Den Sjællandske Tværforbindelse og Folketingets Transport- og Bygningsudvalg.

- Tallene taler netop deres tydelige sprog og vi har vidst det længe. Tværforbindelsen er på alle måder en rigtig god investering. Og første etape fra Næstved til Rønnede giver en særdeles høj forrentning, siger borgmesteren til TV-Kalundborg.

 

Fakta om Den Sjællandske Tværforbindelse

  • Motorvejen krydser Faxe, Næstved, Slagelse og Kalundborg kommuner med tilsammen 243.000 indbyggere
  • Længde: 70,5 km
  • Sparet rejsetid: 47 minutter
  • Nye arbejdspladser: 1600
  • Anlægspris: 7,4 mia. kr. inkl. 50 pct. i korrektionsreserve
  • Samfundsmæssig gevinst: 2 mia. kr.

 

 


Nyhedsoverblik