Motorvej vil gøre Danmark 2 milliarder rigere

Danmark bliver to milliarder kroner rigere, hvis den såkaldte Sjællandske Tværvej bliver en realitet. Det viser en ny rapport fra Rambøll.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken halv tolv i dag, skal Komiteen for den Sjællandske Tværforbindelse møde Transportudvalget på Christiansborg. Her skal de, med hatten i hånden, fremlægge en rapport fra Rambøll som viser, at en motorvej på tværs af Sjælland både vil skabe jobs og gøre Danmark to milliarder rigere.

- Tværforbindelsen er ikke bare afgørende for udviklingen for Syd- og Vestsjælland. Motorvejen vil simpelthen være med til at skabe balance og sund økonomi for hele Danmark. Det er så god en investering, at Christiansborg ikke vil kunne sidde tallene overhørige, fortæller Bent Rasmussen der er direktør for Kalundborg Havn og medlem af komitéen for Den Sjællandske Tværforbindelse, til TV-Kalundborg.

Tværforbindelse er en god investering

Resultaterne bliver præsenteret af borgmester Stén Knuth, borgmester i Slagelse og Bent Rasmussen på et møde i dag mellem komitéen for Den Sjællandske Tværforbindelse og Folketingets Transport- og Bygningsudvalg.

- Tallene taler netop deres tydelige sprog og vi har vidst det længe. Tværforbindelsen er på alle måder en rigtig god investering. Og første etape fra Næstved til Rønnede giver en særdeles høj forrentning, siger borgmesteren til TV-Kalundborg.

 

Fakta om Den Sjællandske Tværforbindelse

 

 

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere