Mobilkunder har fået bedre dækning på Lolland

Kunder hos Telia og Telenor har fået lidt bedre dækning på Lolland, efter de 2 selskaber har slået deres netværk sammen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Telebrugerne på Lolland fik lov til at være prøvekaniner, da Telia og Telenor for nylig slog deres 2 mobilnet sammen til 1. Men nu kommer gevinsterne tilbage til selskabernes kunder i området.

Nettet er nemlig blevet meget bedre, viser de første erfaringer med nettet ifølge de 2 selskaber.

Bedre dækning indendørs

I området omkring Nakskov er der eksempelvis blevet omkring 20 procent bedre dækning indendørs, antallet af afbrudte opkald er faldet med omkring 22 procent, og der er kommet ekstra fart på internettet i de tætbeboede områder.

Ifølge selskaberne selv, så har Lolland i øjeblikket et af de mest finmaskede mobilnet i Danmark. Noget som selskaberne arbejder hårdt på at gøre efter i resten af landet.

Ifølge netværksspecialist i Telia, Heine Wieben Rasmussen, er der tale om en meget kompleks manøvre.

- Et netværk er ikke bare ’plug-and-play’, og det er langt mere komplekst, end hvad man kan koge ned til antallet af master. Derfor arbejder vi efter en lang tjekliste, som favner både dækning, samtalekvalitet og oplevelsen med data. På den måde sikrer vi, at kundeoplevelsen som helhed forbedres i de enkelte områder, efterhånden som vi ruller ud, siger Heine Wieben Rasmussen i en pressemeddelelse.