Mobilapps skal hjælpe forældre med syge børn

2 nye mobil-apps fra Region Sjælland giver gode råd til forældre med børn, der henholdsvis er født for tidligt eller lider af astma.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skrevet af Odin V. Forfang


Vokser mit tidligt fødte barn, som det skal – og betyder hosten i børneværelset, at det skal have endnu et skud medicin?

Det er spørgsmål, som 2 nyudviklede apps fra Region Sjællands innovationscenter, Sundhedsinnovation Sjælland, nu skal give svar på. Det skriver Region Sjælland.

De små programmer til mobiltelefonen er udviklet i samarbejde med hospitalers børneafdelinger og virksomheden Viewcare. Appen vejleder forældrene om, hvordan de skal behandle barnet, så de bliver mere trygge og måske undgår en tur til lægen eller i sidste ende en hospitalsindlæggelse.

På markedet i 2015

Den første app er lavet til forældre med astmaramte børn. Appen kan registrere puls, vejrtrækning og hoste, og dermed fortælle hvor meget astmamedicin, barnet skal have.

Den anden app, som er til forældre med tidligt fødte børn. Den holder øje med, om barnets vækst følger vækstkurverne – og kan fortælle, hvornår barnet skal have sit næste måltid, og hvor stort, det skal være.

De to apps bliver tilgængelige for forældrene i vores region om et års tid.