Minister tog første spadestik til ny togbane

Arbejdet med en ny togbane mellem København-Ringsted og udbygningen af Køge Bugt Motorvejen er sat i gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har torsdag taget det første spadestik til den nye togbane København-Ringsted og udbygningen af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød Syd.

Det skete i Karlslunde på et areal, hvor motorvejen og den kommende bane løber parallelt med hinanden.

- Nu sætter vi gang i to spændende projekter, som forbedrer fremkommeligheden for en masse mennesker. Så jeg glæder mig til også at komme og klippe snoren, når de er færdige, sagde Henrik Dam Kristensen ifølge en pressemeddelelse.

Der er tale om to projekter med både regionale og internationale perspektiver, fremhævede transportministeren.

- Sammen med Øresundsbroen og den kommende Femern-forbindelse er de med til at binde Skandinavien sammen med Centraleuropa, sagde han.

Den nye bane København-Ringsted er det største nyanlæg på det danske jernbanenet i mange år og en del af hele udbygningen af jernbanen frem mod 2020, der gør det muligt at fordoble både passager- og godstransporten i Danmark.

Banen skal også sikre en forbedring af passagertrafikken med flere togafgange, kortere rejsetid og færre forsinkelser for pendlere på Sjælland og for intercity-trafikken.

Banen bliver første etape af den politiske plan om Timemodellen, så rejsetiderne afkortes mellem landets største byer, og passagererne kan køre med persontog mellem hver af byerne København, Odense, Aarhus og Aalborg på blot en time.

Det vil sige, at rejsetiden kommer ned på tre timer mellem København til Aalborg.

Udbygningen af Køge Bugt Motorvejen  forventes færdig senest i 2016, mens den nye bane København-Ringsted forventes køreklar i 2018.