Minister: Regioner svigter psykisk syge

Regionerne er alt for dårlige til at tage sig af de psykiske syge, når de bliver udskrevet. Det mener sundhedsministeren, som nu lægger pres på regionerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De danske regioner overtræder loven, når de i fleste tilfælde ikke uarbejder en en klar plan for de psykisk syge, når de udskrives fra de psykiatriske hospitaler. Ifølge Sundhedsstyrelsen burde regionerne lave omkring 1000udskrivningsaftaler og koordinationsplaner om året. Men ifølge Ekstra Bladet laver de kun omkring 200.

Det betyder i værste tilfælde at psykisk syge begår personfarlig kriminalitet, fordi ingen holder øje med, om de får deres medicin. Ministeren er vred efter at have en læst en redegørelse om regionernes indsats.

- Det chokerede mig at læse, at de psykiatriske afdelinger ikke udarbejder de lovpligtige udskrivningsaftaler og koordinationsplaner, fordi processen er "bøvlet", sagde han ved et samråd i Folketinget for nylig, siger Jakob Axel Nielsen (K)

Bent Hansen (S), som er formand for Danske Regioner, er uenig med Jakob Axel Nielsen.

- Ude i regionerne er der meget fokus på, hvordan vi sikrer, at retspsykiatriske patienter, der er på vej ud af behandling, fortsat tager tager deres medicinm så de ikke falder tilbage til en uhensigtsmæssig adfærd, siger Bent Hansen.