Minister: Alkoholgrænse på 18 år langt ude

Sundheds- og forebyggelsesminister Jakob Axel Nielsen er ikke "særlig hooked" på at hæve aldersgrænsen for alkoholkøb til 18 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danske unge mellem 16 og 18 år med hang til en fredagsbajer eller to, kan ånde lettet op. Sundheds- og forebyggelsesminister Jakob Axel Nielsen (K) har ikke umiddelbart tænkt sig at følge regeringens forebyggelseskommission, når den i dag foreslår et totalforbud mod alkoholsalg til unge under 18 år. Grænsen er i dag 16 år.

- Jeg er ikke umiddelbart særlig hooked på den dér. Hvis vi siger til den 17-årige Jesper, at han ikke kan købe en øl, når han har fri fra 3. g fredag, så tror jeg, vi sparker en hel masse mennesker fra os, fordi de ikke forstår, hvad vi mener. Så taber vi simpelthen budskaberne. Og at man skulle være 18 år for at kunne købe en øl, det, synes jeg, er lidt langt ude, siger Jakob Axel Nielsen til Ritzau.

Men hvorfor egentlig, når det er aldersgrænsen på udskænkningssteder?

- Fordi en 17-årig også kan gå ned i brugsen og købe ind for familien, og så må han pludselig ikke købe seks øl med hjem til påskefrokosten. Det giver et underligt samfund.

Men det er jo sådan, det er med 15-årige i dag?

- Jo, men i det hele taget er der noget underligt noget med vores aldersgrænser. Man må have sex med hinanden og komme i fængsel, når man er 15, når man er 16, må man køre knallert og købe en øl, og man skal være 18 for at købe cigaretter. Der er mange skæve ting, vi burde kigge på, men det er en anden diskussion. Jeg tror bare ikke, vi kommer ret langt forebyggelsesmæssigt ved at lave ting, som folk ikke kan se nytten af. Og det her er én af dem, siger han. .

/ritzau/