¨

Mindre regn på vej de næste måneder

Foto: TV ØST

Selvom de færreste har været tilfreds med den danske sommer i år, så har den ikke været så meget dårligere, som den plejer, fortæller klimatolog.

Når danskerne i weekenden tager hul på årets sidste sommermåned, så skal de ikke forvente, at hedebølgen rammer. Men mængden af regn vil falde.
 
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) spår, at temperaturen i august kommer til at ligge under gennemsnittet, men til gengæld bliver det mere tørt.
 
- August bliver nok en smule kold. Men der er gode chancer for, at vi får stabilt vejr, da vi har et højtryk tæt på os. Især de to sidste uger i august kan blive pæne - dog uden at blive prangende, siger Herdis Damberg, som er energimeteorolog hos DMI.
 
September bliver også mere tør end normalt med temperaturer mellem 15 og 20 grader, og i oktober måned kan især jyderne forvente mere regn end normalen, mens temperaturen går hen og bliver lidt højere, end den plejer.
 
- Denne sommer ligger da lidt i den triste ende, men det er langt fra den værste, vi har set. Det sommervejr, vi oplever nu, falder inden for det normale, siger klimatolog John Cappelen til DMI's hjemmeside.
 
- Men faktisk er det juni, som trækker lidt ned i temperaturen, for juli har stort set ligget på normaltemperaturen. Vi har fået noget mere regn, end normalen tilskriver, men vi har set det værre før, siger Capellen.
 
Herdis Damberg vurderer, at det er vinden, der har gjort juli måned til en knap så god sommermåned.
 
- Det værste ved juli har været den stride vestenvind, for på trods af at det har været køligt, så har vi haft mange tørre dage i juli.
 
Selvom vejret ikke har været så forfærdeligt, som mange måske mener, så er der flere brancher, som har været påvirket af det.
 
Med tre spilleuger tilbage ser det ud til, at friluftsteatret Grønnegårds Teatret i København på grund af vejret får sin dårligste sæson i nyere tid. Og det er på trods af, at teatrets forestillinger har modtaget flotte anmeldelser.
 
- Vi bløder meget, men vi lever endnu. Generelt må jeg dog sige, at vi ikke kan tåle en sommer mere som denne. Det vil teatrets økonomi ikke kunne overleve, siger Grønnegårds Teatrets chef, Steen Stig Lommer, i en pressemeddelelse.
 
/ritzau/
 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App