Miljøjournalist fra Stevns må offentliggøre liste over MRSA-ramte svinefarme

Offentligheden skal kende til MRSA-smittede svinefarme, lyder det fra Højesteret, og det glæder blandt andet miljøjournalist Kjeld Hansen, der længe har kæmpet for sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kjeld Hansen, der er miljøjournalist fra Stevns, må, sammen med sin fagkollega Niels Mulvad, nu offentliggøre en liste over MRSA-ramte svinefarme.

Det er netop blevet besluttet i Højesteret, skriver DR Nyheder. Tidligere har Landbrug og Fødevarer ellers nægtet journalisterne adgang til navne på svinefarmene, og derfor er Kjeld Hansen godt tilfreds med dommen.

- Det er vigtigt, at en interesseorganisation som Landbrug og Fødevarer ikke kan blokere befolkningens ret til at vide sådanne ting her ved at udtage en stævning, siger han til DR Nyheder.

Tvunget til at betale dagbøder

Ifølge DR Nyheder begyndte sagen at rulle for fire år siden. Undervejs har både Kjeld Hansen og Nils Mulvad været tvunget til at betale dagbøder, fordi de - uden tilladelse - valgte at offentliggøre navnene på de berørte svineproducenter.

Kjeld Hansen oplyser til DR Nyheder, at listen over de nuværende smittede MRSA-svinefarme formentlig kommer frem i lyset i morgen, mandag.