Meteoritten fundet (Video)

Meteoritten, der i januar strøg henover himlen og ramte ned på Lolland, er blevet fundet. Det var en tysk meteorit-jæger, der gjorde det sensationelle fund. Har du fundet et stykke? Fortæl os det her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Link: Har du fundet et meteorstykke? Fortæl os om det.

Det vakte opsigt, da ildkuglen d. 17. Januar om aftenen  strøg indover regionen sydfra.

Lyset kunne ses over store dele af sjælland og det sydlige sverige, og mange vidner  hørte  også et  vældigt brag. Meteoritten landede på Lolland - og siden er jagten gået ind på at finde resterne. Og det er nu - efter ugers søgen - lykkedes for en tysk meteoritjæger.

Han fandt et valnødde-stort stykke, som fredag er kommet til undersøgelse på Geologisk Museum i København

Se nogle af øjenvidnerne til meteornedslaget herunder:
[video:flv:090119_metoer.flv]

Herunder kan du se TV2 ØSTs interview med redaktør for Astronomibladet, Henrik Rosenørn:
[video:flv:090118_rosenorn.flv]

Du kan i øvrigt opleve meteorets sidste sekunder over Sverige i en optagelse, som ligger på avisen Sydsvenskans hjemmeside

Henning Nerup Rasmussen i Mogenstrup ved Næstved oplevede også det kraftige lysglimt - og glimtet var så stærkt, at det aktiverede hans overvågningskamera:
[video:flv:meteor.flv]

Har du fundet et meteorstykke?
Hvis du har fundet et stykke af meteoren, så vil TV2 ØST gerne vide det. Skriv herunder i kommentarfeltet hvor du har fundet stykket. Eller send et billede ind af metoeren på denne mail: redaktion@tv2east.dk

Eller skriv selv dit fund ind i kortet herunder ved at følge dette link: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=da&oe=UTF8&msa=0&msid=105675965241575694316.000465005265a69602483 (Du skal have gmail-konto for at kunne redigere kortet.)


Nyhedsoverblik