Mere tog-kaos kan være på vej

Formanden for Dansk Jernbaneforbund Henrik Horup frygter, at der kan være flere forsinkelser og aflysninger på vej, ligesom der var det onsdag morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan ikke udelukkes, at togpendlerne kommer til at opleve flere aflysninger og timelange forsinkelser som det skete onsdag morgen og formiddag. Det frygter formanden for Dansk Jernbaneforbund Henrik Horup, fortæller DAGBLADET Ringsted.

- Vi vil gøre alt for, at passagerne kan komme på arbejde og ferie til tiden. Men lige nu har vores medlemmer ingen dialog med DSB. Ledelsen lytter simpelthen ikke til bekymringerne, siger Henrik Horup.

Meget alvorligt

Han opfordrer transportminister Henrik Dam Kristensen (S) til at gå ind i sagen.

- Når togpersonalet vælger at lave en overenskomstridig arbejdsnedlæggelse, er det meget, meget alvorligt. Det bør man lytte til. Det har ledelsen i DSB hidtil haft svært ved. Derfor ville det være bedst, hvis transportministeren gik ind i sagen, siger Henrik Horup.

Under al kritik

Det er pendlertalsmand mellem Ringsted, og København, Jan Søgaard, enig i.

- Min tålmodighed med DSB har været testet hårdt gennem mange år. Nu er det ved at være slut. Det er under al kritik. Jeg synes, ministeren bør gå ind og se på, om der er andre end DSB, der bør varetage togdriften i Danmark, siger han til DAGBLADET Ringsted.