¨

Medicinudgifter medfører kæmpebesparelse i Region Sjælland

Foto: TV ØST

Region Sjælland skal spare 100 millioner kroner, fordi udgifterne til medicin vil være steget med 160 millioner kroner, når 2015 er slut.

En kraftig stigning i udgifterne til medicin betyder, at Region Sjælland mangler 100 millioner kroner på budget 2015. Administrationen gør nu klar til, at en konkret spareplan kan sættes fuldt i værk efter næste møde i forretningsudvalget den 26. maj, skriver regionen i en pressemeddelelse.

- Region Sjællands sygehuse, psykiatri og andre institutioner lever fuldt ud op til budgettet. Vi har orden i eget hus i forhold til vores økonomistyring, fastslår regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

- Vores økonomi i 2015 ville være robust, hvis regeringens forudsætninger om udviklingen i medicinudgifterne holdt. Økonomiaftalen med staten bygger på forudsætninger om et fald i udgifterne til sygesikringsmedicin - altså regionens tilskud til borgernes medicinkøb - og en vis stigning i udgifterne til særlig dyr sygehusmedicin. Men forudsætningerne holder ikke.

Slår benene væk

Vi forventer derfor, at det løber op i en merudgift til medicin på 160 millioner kroner, når 2015 er omme. Det er en merudgift, der slår benene væk under regionens økonomi, siger Jens Stenbæk.

Selv om der forventes et mindreforbrug på andre poster, viser en analyse af regionens økonomi, at regionen får et underskud på 100 millioner kroner i 2015, hvis der ikke gribes ind nu. Analysen peger også på udfordringer i regionens økonomi i 2016 på grund af de kraftigt stigende medicinudgifter.

- Vi sætter nu en plan i værk for at finde de 100 millioner kroner, vi mangler i 2015. Betyder det afskedigelser? Det er for tidligt at sige. Men det må samtidig konstateres, at det ikke er muligt at løse problemet med strukturelle tiltag, som kan få effekt allerede i 2015. Det vil være nødvendigt at gennemføre generelle besparelser, siger Jens Stenbæk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App